FacebookPixel

KOMPETENCE

Content Marketing

- Hvad er det og hvorfor er det vigtigt?

Content marketing

CONTENT MARKETING Hvad er Content Marketing?

Content Marketing er markedsføring, der skaber reel værdi for din målgruppe, både for at tiltrække nye kunder og opretholde relationen til dine eksisterende kunder.

Helt basalt handler Content Marketing om, at du gavmildt deler ud af din viden og inspirerer din målgruppe med indhold, de har lyst til at engagere sig i, fordi det besvarer deres spørgsmål og vækker tillid til dig og dit brand. Når du skaber gode og langvarige relationer til din målgruppe, stiger sandsynligheden for, at konverteringen og salget sker.

Hvorfor virker Content Marketing?

Content Marketing virker, når indholdet er godt og relevant – og når det matcher din målgruppes digitale adfærd:

Som forbrugere vil vi gerne undgå at lave fejlkøb eller træffe de forkerte beslutninger. Derfor bruger vi tid på at søge online, læse anbefalinger og tests – eller spørge venner og kollegaer til råds, inden vi træffer vigtige beslutninger.

Med Content Marketing kan du give dine kunder den viden og information, de har brug for, for at træffe beslutningen om at gøre et køb eller sige ”ja tak” til din ydelse.

Content Marketing er ikke nyt

Content Marketing har eksisteret i al den tid virksomheder har erkendt vigtigheden af at hjælpe, informere og inspirere potentielle kunder – inden salget er en realitet. Det lyder lidt som en selvfølge, ikke? Det er det ikke.

I 1895 begyndte brandet John Deere at udgive magasiner, som skulle hjælpe landmænd med at gøre deres bedrifter mere profitable, mens Michelin udgav The Michelin Guide – en rejseguide, der havde til formål at øge efterspørgslen på biler.

Du kender med garanti også kogebogen fra Karolines Køkken med opskrifter på ”god sovs med fløde”? Den skulle sikre Karolines piskefløde en ”top of mind-placering”, når husmødrene skrev ”piskefløde” på dosmersedlen.

Falder du i produktfælden?
Det sker, at virksomheder sender nyhedsbreve og deler indhold på de sociale medier, der udelukkende fokuserer på et produkt, dets tekniske egenskaber eller at ”farven er ny”.

Er det nu forbudt?

Nej – ikke hvis det gør en forskel for din målgruppe. Men der er risiko for, at det udelukkende er dig, der ser værdien i den slags kommunikation. Prøv i stedet at sætte dig i din modtagers sted.

Skab indhold, der er værdifuldt for målgruppen

Forestil dig at du sælger cykler til børn. Hvad har din målgruppe – altså forældrene – brug for at vide, når de er på jagt efter barnets første cykel?

Er det at cyklens farve er en tone mørkere end modellen fra forrige kollektion? (ja, det er sat på spidsen).

Eller er det mere sandsynligt, at forældrene søger viden som: ”5 ting du skal vide, inden du køber en cykel til dit barn” eller ”Guide: Hvilken størrelse cykel skal du vælge til dit barn?”.

Del ud af din ekspertviden – fordi dét gør en forskel for din målgruppe.

Det gælder, uanset om du sælger smøremidler til landbrugsmaskiner, børnesko eller fødevarer til landets førende kantiner.

Hvilke medier er oplagte til Content Marketing?

Om du skal have en blog, bruge de sociale medier eller sende nyhedsbreve ud (eller måske det hele?) – afhænger af din målgruppe.

Brug tid på at lære din målgruppe at kende og sæt dig ind i deres adfærd, inden du beslutter dig for den ene medieplatform fremfor den anden.

Du kan også bede om vores hjælp til at komme godt i gang med Content Marketing – kontakt os nu.

Interesseret i at høre mere?

Kontaktchef

Niels Henrik Duevang

SEND EMAIL +45 28 19 33 36
nh_bw.jpg