GUIDE: Foodservice branding på digitale medier

Blog Hero Billede (2)

Overvej disse kanaler til dit marketingmix

Er du ansvarlig for foodservice og skal brande jeres produkter til kantiner, HoReca eller syge/pleje? Så læs med her!

 

Stort potentiale på digitale medier

Dit brand er helt sikkert til stede på messer som fx Foodexpo, og dine sælgere er aktive ude i marken. Men husker du også at styrke dit brand via indsatser på digitale medier?

Dine kunder er også privatpersoner, og de er på digitale medier og har brug for inspiration – helt som den almindelige forbruger. Dog er der stor forskel på, hvordan man går til opgaven. Du kan ikke have samme tilgang til foodservice, som til detail.   

 

Et snævert segment

Foodservice er et snævert segment sammenlignet med detail. Og det kan være en udfordring at komme i kontakt med de rigtige målgrupper. Derfor er det vigtigt at have det rigtige marketingmix og kommunikation.

 

 

Facebook, Instagram, LinkedIn eller?

Valget af kanaler til dit marketingmix afhænger af den målgruppe, du ønsker at ramme samt formålet bag dit opslag. Fokusér derfor på de kanaler, hvor du ved din målgruppe befinder sig. Få et overblik over, hvad de forskellige kanaler kan her:

 

Instagram

Instagram er en oplagt brandingkanal til kantiner eller HoReCa-målgruppen, dog er det vigtigt at forstå, at du ikke kan kommunikere ens til begge målgrupper. Vis faglig forståelse – kantiner og HoReCa er nemlig meget forskellige målgrupper. Kantiner har brug for ’de nemme og hurtige løsninger’ med her-og-nu-temaer, der løser deres pains i en travl hverdag.

I HoReCa går man meget op i æstetikken, smagsnørderi og nørdede kokketeknikker – ”at tage sig tid til maden”. Fokuser eksempelvis på at bruge tips og tricks i stedet for lange opskrifter, der uddyber og forklarer de forskellige steps. Læs her, hvordan du kan differentiere i kommunikationen.

Instagram er et visuelt medie, og som foodvirksomhed har du her mulighed for at vise, hvordan jeres produkter kan bruges og tappe ind i fx en køkkenchefs hverdag. Del lækre opskrifter, hacks, tips og tricks, som letter hverdagen hos den køkkenansvarlige. Giv dem inspiration til, hvordan jeres produkter kan bruges, hvilket kan nudge dem til at vælge jeres brand frem for konkurrentens.

Se fx her, hvordan KØDkollektivet kommunikerer til kantiner.

 

 

Nyhedsbreve

Kantiner og syge/pleje foretrækker at blive inspireret via nyhedsbreve. Her kan du på samme måde som på Instagram dele tips, tricks og opskrifter – bare i et andet format. Du har mulighed for at sætte lidt flere ord på inspirationen og produkterne. Desuden kan du med god segmentering ramme målrettet med budskaber, der tapper ind i modtagerens behov og adfærd.

 

LinkedIn

På LinkedIn kan du ramme spot on ift. målretning af dine annoncer, fordi der er mange, der udfylder deres arbejdstitel på platformen. Udfordringen er dog, at målgruppen ikke er lige så aktiv på LinkedIn som fx på Instagram. Derfor er det vigtigt at have en klar strategi for, hvordan du vil bruge platformen. Her er leadgenerering fx en oplagt mulighed.

 

Facebook

Selvom Facebook ikke bruges aktivt i så høj grad som Instagram, så er det stadig et meget relevant medie, hvis din målgruppe ligger mellem 24 og 38 år.

De bruger platformen primært til at holde kontakten med venner og familie, og de er måske medlem af grupper, hvor de får inspiration. Med andre ord: De er aktive på platformen. Og det kan du bruge i din annoncering. På Facebook har du gode målretningsmuligheder til annoncering, fordi algoritmen er meget mere moden end fx LinkedIns algoritme. Husk, at Facebook (Meta) ejer Instagram, og derfor har du annonceringsmæssigt samme målretningsmuligheder på Instagram.

 

Få en stærkere position på foodservice med salgsklare leads

I dette blogindlæg har du fået inspiration til, hvilke medier du kan overveje til dit marketingmix ift. branding. Men bliver du målt på salg, så spids lige ørerne til. Vi har udviklet et framework, som skaber salgsklare leads, uanset om du sælger direkte til kunderne eller igennem grossisterne.

Download vores e-bog og få inspiration til, hvordan du med vores framework kan bygge en intelligent marketingmotor, hvor dine leads bliver indsamlet, kvalificeret og modnet til salg – helt automatisk dag for dag.

Det er en håndsrækning til sælgerne – de vil elske at få kvalificerede emner, som de kan ringe op til.

 

DOWNLOAD E-BOGEN FØR DIN KONKURRENT

 

Skal vi hjælpe dig med at få en stærkere position på foodservice?

Administrerende direktør

Stephan Pors Knudsen

SEND EMAIL +45 29 92 47 04
Stephan Professionel