Hvordan skaber du Instagram Reels der fanger dit publikum?

Blogindlæg Billede Instagram Reels (1)

Hold dig ikke tilbage og kom i gang med at teste det af

Mangler du inspiration til at skabe fangende og kreative Instagram Reels, så er du landet det rette sted. Her giver vi dig 5 tips til hvordan du bedst kommer i gang, og skiller dig ud fra mængden. 

 

1. Vælg det rette format

Når du skal i gang med at lave din reel er det vigtigt at gøre brug af det rigtige format. Hvor videoer førhen blev postet i det kvadratiske format, er størrelsen på reels det samme som vi kender fra stories. Ratio for videoerne i fuld skærm er 9:16 og 4:5 i Instagram feedet.

Ud over størrelsen er det nu også blevet muligt at sætte varigheden for reels helt op til 90 sekunder. Så alt afhængig af temaet og hvilke budskaber du ønsker at videreformidle, kan de indstilles til mellem 15, 30, 60 og 90 sekunder.

 


2. Video vs. Foto

Når du skal producere din reel, kan du vælge at have fokus på video eller foto. Det vigtigste er dog at vælge det format, der bedst formår at videreformidle dit budskab til dine følgere.

Reels bestående udelukkende af videoklip er et oplagt valgt, hvis du har meget videomateriale du ønsker at vise. Og så behøver det ikke nødvendigvis at være dyrt at producere. Du skal blot bruge din telefon og så er du godt på vej. Low budget content kan nemlig performe lige så godt som high budget content. Det vigtigste er at du formår at have det rette hook og kan tappe ind i brugernes mindset.

En anden mulighed er at bruge billeder til at skabe en form for slideshow. Det kunne eksempelvis være af et produkt, processen bag eller ”in the making of”. Tidsmæssigt kan dette format skabes på kort tid og performe godt.

 

3. Arbejd med forskellige temaer inden for din niche

Hvor skal man starte? Der er mange måder at bruge reels på. Der eksisterer ikke en manual, så det gælder bare om at kaste sig ud i det og begynde at eksperimentere med forskellige temaer. På den måde kan du også bedre få et indblik i, hvad der virker. Nøglen til højere engagement er nemlig at producere indhold, som er interessant, brugbart og relevant for dine følgere.

Nogle temaer du kan variere imellem er:

  • Fremvis og fortæl om dine produkter
  • Smugkig bag om scenen
  • Vis dit team
  • How-to eller tips og tricks
  • Trends
  • DIY

Kun fantasien sætter grænser.  Afprøv forskellige temaer og test løbende, så du er sikker på at kreere content, der kan være med til at skabe salg, interaktion eller engagement blandt dine følgere. 

 

4. Eksperimenter med kreative værktøjer

Når du har udarbejdet din Reel, kan du vælge at gøre brug af Instagrams kreative værktøjer. Og så sidder du sikkert og tænker; hvorfor skulle jeg det? Instagrams algoritme er sat således op, at den favoriserer reels, der bl.a. anvender nogle af de tools de stiller til rådighed. Og hvem vil ikke gerne have pushet sin reel længere ud?

Brug GIF’er der passer til din æstetik, stil dine følgere et spørgsmål eller prøv deres nyeste skud på stammen – stickers. Indtil videre har denne mulighed kun været mulig på stories, men nu kan du også anvende den i dine Reels. Gør brug af ”Din Tur”-stickers, hvis du ønsker at starte eller deltage i trends.

 


Kilde: Meta


5. Leg med forskellige virkemidler.

Tag din reel til næste niveau ved at gøre brug af visuelle og musikalske virkemidler. Dette er også en parameter, der kan være med til at påvirke Instagrams algoritme.

  • Gem lyde, der trender og tilpas dem til din reel. På den måde vil din video dukke op, så snart man klikker på lyden.
  • Lav din egen unikke voice-over til at beskrive, hvad der sker i din reel.
  • Brug tekst til at fremhæve vigtige budskaber eller brug dem som undertekster, hvis du laver en Reel med lyd. HUSK at placere teksten, så den kan læses.
  • Skab blikfang og stopeffekt ved at lege med hastigheden eller sjove transitions.

Ved at følge disse tips kan du skabe Instagram Reels der virkelig kan imponere dine følgere og fange deres opmærksomhed.

Kunne du tænke dig mere inspiration og viden til at styrke dine indsatser på Instagram?

Administrerende direktør

Stephan Pors Knudsen

SEND EMAIL +45 29 92 47 04
Stephan Professionel