Hvordan undgår du at overtræde loven og spamforbud på LinkedIn?

Blog Hero Billede

3 ting, du ikke må gøre på LinkedIn


LinkedIn kan være en rigtig god platform til at nå en meget specifik målgruppe inden for B2B. Men der er mange, som ofte går over de juridiske regler.

Her er en guide til, hvad du ikke må: 

 

  1. Du må ikke sende InMails.

Ja, du læste rigtigt. Hvis du har LinkedIn Premium har du mulighed for at sende InMails, som bliver betragtet som almindelige e-mails, hvor spamforbuddet gælder. Du må derfor kun sende reklamebeskeder til folk, der har givet accept på forhånd.

Hvad betyder det i praksis?

Helt basalt, så betyder det, at du ikke må sende reklamer via beskeder til personer på LinkedIn. Så selvom personen accepterer din invitation til at connecte, så betyder det ikke at du bare kan spamme dem efterfølgeende. Heller ikke selvom det blot er en introduktion til din virksomhed, uden reklame af et konkret produkt.

 

 

  1. Undgå ‘Invite to follow page’.

Mange virksomheder har allerede gjort brug af ”Invite Connections To Follow” funktionen, for at få deres connections til at følge dem.

Men fordi modtageren får en notifikation om at ‘followe’ en kommerciel side, så bliver det sidestillet med en e-mail med reklameindhold og strider derfor imod spamforbuddet.

 

 

  1. Undgå tagging.

Ud over at sende beskeder og at invitere personer til at følge din side, så er der faktisk mange, der begår den fejl at tagge personer i deres LinkedIn opslag. Tagging sidestilles med at sende en e-mail med et link til den person der tagges.

Hvad betyder det for mig?

Ja grænserne kan være flydende, men i praksis betyder det, at hvis det opslag eller kommentar du tagger personen i, er kommercielt, så svarer det rent faktisk til, at du havde sendt en reklame direkte via mail. Og det er i strid mod spamforbuddet.

Er du opdateret på lovgivningen?

Kontaktchef

Niels Henrik Duevang

SEND EMAIL +45 28 19 33 36
NH Halvtotal