Navigering i AI-verdenen: Vælg den rigtige assistent til opgaven

2 (4)

I takt med at kunstig intelligens bliver mere avanceret, står vi over for valget mellem flere stærke værktøjer. ChatGPT har vundet mange hjerter med sin avancerede tekstgenerering, men det er blot et enkelt eksempel på de mange AI-assistenter, der kan hjælpe med vores arbejde og kreativitet. Men der er også en anden stor spiller på banen, som måske ikke har haft samme rampelys, Google Bard.

Bard er Googles bud på en AI-assistent, der ligesom ChatGPT, er skabt til at tale og skrive som var det en anden person man havde dialogen med. Bard imponerer især, når det gælder informationssøgning. Her henter og integrerer den realtidsdata direkte fra internettet på meget kort tid. 

I denne hastigt udviklende verden af Ai-hjælp, handler det ikke om man skal benytte disse værktøjer, men nærmere hvilket værktøj er den rette til den opgave du står med. Denne blog post er tænkt som et navigationsredskab, der skal hjælpe dig med at vælge den bedste AI-partner for dig. Lad os dykke ned i de situationer, hvor ChatGPT eller Google Bard ville være det mest passende valg for dig.


Google Bard - Informationssøgning

Google Bard udskiller sig ved sin evne til at hente realtidsdata, samt være baseret på en virkelig stor mængde tekst data - 1,56 trillioner ord (hvilket er 2,6 gange større end ChatGPT-4). Dette gør den til en fremragende ressource for opdateret information og aktuelle begivenheder.

Derudover er Google Bard også et virkelig effektivt værktøj når du skal bruge en guide til noget du ikke er så bekendt med. F.eks. hvis du skal oprette en ny konto på et website som du ikke er så godt sat ind i. Her vil du kunne få en guide i punktform. Hvis du har problemer med at følge guiden, kan du spørge mere indtil hvad du så gør. Du har også mulighed for at tage et screenshot af din skærm, hvor Bard vil kunne aflæse om du er det rigtige sted og hjælpe dig den rette vej. Google Bard har også den store fordel, at det er gratis at benytte.

Vi anbefaler at anvende Google Bard, når:

  • Du har brug for de nyeste oplysninger om et emne. 
  • Du skal udforske åbne, udfordrende eller kreative spørgsmål. 
  • Du mangler en guide til at finde noget specifikt. 
  • Du ønsker en gratis version, der virkelig er effektiv. 


ChatGPT - Genererer forskellige kreativer
ChatGPT, især version 4, er kendt for sin dybdegående behandling af tekst og sin evne til at generere sammenhængende og engagerende indhold.

Men for at opnå de bedste resultater og have adgang til de nyeste udviklinger fra ChatGPT, anbefaler vi at abonnere til 4.0, da det er en væsentlig opgradering fra 3.0. Inklusiv i 4.0 versionen får du nemlig også adgang til Dall-E som er OpenAi’s tekst-til-billede-model. Her er der rig mulighed for at få testet din kreativitet af og få udviklet billeder til både print kataloger og digitale kampagner. Så de ca. 140 kr. pr. måned er virkelig det værd!

Vi anbefaler at anvende ChatGPT4, når:

  • Du søger dybdegående svar og struktureret indhold.
  • Du søger sammenhængende og engagerende samtaler. 
  • Du har brug for hjælp til tekstbehandling, såsom oversættelser eller sammenskrivning af information.
  • Du søger hjælp til kreativiteten. Både ift. udvikling af tekster eller billeder. 

I sidste ende er begge medier kraftfulde på hver deres måde, og valget mellem dem bør baseres på opgavens natur og dine personlige præferencer. Ved at forstå hvert værktøjs unikke styrker kan du gøre en informeret beslutning og udnytte AI til dens fulde potentiale. 

Vil du vide mere om AI og hvilke muligheder du har?

Kontaktchef

Niels Henrik Duevang

SEND EMAIL +45 28 19 33 36
NH Halvtotal